Behandling med PDO trådar

Kort om PDO-trådar

PDO är en förkortning av polydioxanone. Trådarna är självupplösande och har använts till kirurgiska suturtrådar i årtionden. Det är således ett mycket väl beprövat och studerat material och därmed säkert. Forskning har visat att  PDO kan slappna av senor och muskler och att den främmandekroppsreaktion som uppstår runt tråden stimulerar till nybildning av kollagen. Den stimulerar även nybildning av elastin och hyaluronsyra vilka båda bidrar till en fräsch och ungdomlig hy.

När får man inte behandlas med PDO-trådar?

Det inte lämpligt att utföra behandling med trådar eller någon annan typ av injektionsbehandling om man har ett aktivt utbrott av acne. Vi avråder även från behandling om du lider av diabetes, autoimmuna sjukdomar eller har blodförtunnande behandling. Vi behandlar ej gravida eller ammande.

Biverkningar och eventuella komplikationer

Materialet i PDO-trådarna är mkt väl studerat och några negativa sidoeffekter av själva tråden finns ej. Däremot är risken för blåmärken stor. Dessutom finns en risk att tråden under en tid, upp till 2 månader kan synas under huden. Detta går över när tråden löst upp sig. Det kan även bli ojämnheter utmed trådens förlopp om den hamnar på olika djup eller av någon anledning ej får fäste.

Hur går behandlingen till?

Vi utför tre olika typer av trådlyft. Dels den som utförs med ett stort antal tunna trådar (mono eller double twist). Oftast omfattar behandlingen hela mellanansiktet och nedre delen av ansiktet. Denna behandling fungerar även utmärkt för hals och dekolletage. Denna typ av trådbehandling kan kombineras med tjockare och längre hullingförsedda trådar, s.k. cogs. Dessa ger förutom den kollagenstimulerande effekten även ett omedelbart lyft. Den tredje typen av trådar vi använder är tjockare, spunna trådar som förutom kollagenstimuleringen även tillför volym. Detta är tex en bra metod för nasolabialveck. Sedan kan trådar användas i överläppen mot s.k. rökrynkor, under ögonen mot insjunkenhet eller påsighet samt i pannan för ett lätt pannlyft eller ögonbrynslyft.

Att tänka på innan behandlingen

Kom till din avtalade tid utan smink och undvik mediciner/kosttillskott som ökar blödningsbenägenheten (Ipren, Voltaren och övriga NSAID, Treo, Bamyl,  Omega 3 och vitamin E). Om du står på ordinerad medicinering med blodförtunnande läkemedel är det viktigt att du informerar oss om detta.

Att tänka på efter behandlingen

Du skall inte träna på 48 timmar och du skall ta det lugnt i 14 dagar om du behandlats med tjocka trådar. Häftiga överdrivna ansiktsrörelser kan göra att tråden lossnar. Du skall ej heller klia eller peta i det behandlade området. Undvik smink på behandlingsdagen men normal ansiktstvätt på kvällen och dina normala krämer är ok.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Behandlingen är i första hand en kollagenstimulerande behandling men ett lätt lyft och utslätning av rynkar kan förväntas. Maximal effekt av din behandling ses efter 4-6 månader och sitter i upp till 2 år lite beroende på antalet trådar och behandlat område. Livsstilsfaktorer som rökning, högt alkoholintag och överdriven solexponering är faktorer som är erkänt dåliga för hudkvaliteten.

Vad kostar behandlingen?

Från 2000 kr. Priset blir högre ju fler trådar som används och om tjocka trådar lagts till. Hela ansiktet med både tunna och tjocka trådar ligger på 12000 kr. En mer exakt prisuppgift får du av din behandlare i samband med konsultationen.

Försäkringar och dylikt

Formedico Estetik har patient och behandlarförsäkring via Folksam och kliniken är registrerad i IVO:s vårdgivarregister. Din trygghet är viktig för oss.