Inför behandling med Profhilo Structura

Kort om Profhilo®  Structura

En nyhet från Ibsa med ännu mer hyaluronsyra än vanliga Profhilo. Profhilo Structura inriktar sig på det ytliga fettlagret i ansiktet och ger förutom en revitalisering av fettet ett lätt lyft och utjämning av linjer och rynkor. Den är tillverkad genom Ibsa:s patenterade NAHYCO teknologi vilket innebär att hyaluronsyramolekylerna är sammanlänkade med hjälp av en temperaturbindning och inte kemiskt med BDDE som andra fillers.

Behandlingen görs med canulla(trubbig nål) två gånger med 1 månads mellanrum. En pilotstudie visade tydlig effekt på hudstruktur och linjer efter första injektionen och effekten kvarstod 3 månader efter andra behandlingen. Behandlingen är speciellt lämplig för dig som tappat mkt vikt och blivt uttunnad i ansiktet med framträdande underliggande skelettstruktur. Den passar även för dig som börjat få hamsterpåsar och lite häng.

När får man inte behandlas med Profhilo Structura?

Man får inte behandla någon som är gravid eller under 18 år. Man skall ej heller behandla någon som står på behandling med antibiotika. Försiktighet skall iakttagas hos de med autoimmun sjukdom.

Biverkningar och eventuella komplikationer

Lokal ömhet och svullnad är vanligt liksom blåmärken. Upp till några dagar efter behandlingen är det lite ojämnt och ömt i det behandlade området men detta lägger sig. Profhilo Structura är liksom vanliga Profhilo oerhört säkra produkter vid avsedd användning. Inga allvarliga biverkningar har rapporterats.

Hur går behandlingen till?

Fillern förs in i behandlingsområdet(framför örat ner mot käkvinkeln och ibland framåt på okbågen) med cannula som är ett trubbigt tunt rör. När cannula används görs först ett litet hål i huden med en nål. Sen behövs i regel inget ytterligare stick. Cannula tekniken innebär mindre risk för blåmärken och påverkan på blodkärl. Profhilo Structura placeras i det ytliga fettlagret(ytliga laterala fettkudden).

Att tänka på innan behandlingen

Kom i tid till din avtalade tid utan smink. Det är lämpligt att inte göra behandlingen samma dag eller dagen innan man har något viktigt möte eller annat viktigt åtagande inplanerat. Den svullnad som kan uppstå är oftast värst dagen efter behandlingen eller ytterligare en dag senare. Blåmärken blir oftast mest synliga efter flera dagar och synas upp till 3 veckor efter behandlingen.

Du bör undvika att ta värktabletter av typen NSAID eller ASA(Ipren, Voltaren, Orudis, Bamyl, Treo etc) veckan innan behandlingen då dessa tunnar blodet. Paracetamol går bra att ta. Även Omega 3 tunnar blodet och om du kan avstå från dessa några dagar innan behandlingen är det bra.

Vad kostar behandlingen?

Profhilo Structura kostar 7500 kr för två behandlingar.

Försäkringar och dylikt

Formedico Estetik har patient och behandlarförsäkring via Folksam och kliniken är registrerad i IVO:s vårdgivarregister. Din trygghet är viktig för oss.