Tand­blekning

MightySmile är en enkel och helt ofarlig tandblekning som görs med gel och kallt LED-ljus. Lampans funktion ihop med blekningsgelén aktiverar blekningsprocessen.

Lampan i sig bleker inte tänderna och avger heller inte värme och är därmed skonsam mot tänderna. Blekningen är uppdelad i tre tiominuterspass och ger 2-9 nyanser vitare tänder.

Mighty Smile

Mighty Smile tandblekning är helt ofarligt och följer svensk och europeisk lag. Produkterna följer även läkemedelsverkets regler då blekningsgelén inte innehåller väteperoxid i sig utan frisätter under 0,1% väteperoxid under själva behandlingsprocessen. Gelén är även Ph neutral och är därför skonsam mot emaljen.

Patientinformation

Vissa tänder är svårare att bleka än andra, i dessa fall kan fler än en behandling behövas för att uppnå önskat resultat. Extra behandlingar är inte kostnadsfria. Dina tänders kvalitet beror på många orsaker som ålder, ärftlighet, kostvanor, kaffe, thé, rökning mm.

Du skall inte bleka dina tänder om du behandlas för rotfyllning eller hål i tänderna, då rekommenderas att du först avslutar behandlingen hos din tandläkare. Vid graviditet, amning och kemoterapi finns det ingen dokumenterad risk men man bör följa försiktighetsprincipen. Vi avböjer att bleka tänder på personer under 18 år.

Före behandling

Var noga med att du har rena och nyborstade tänder när du kommer till oss för en behandling.

Efter behandling

Du skall inte äta eller dricka något utöver vanligt vatten den första timmen. Du skall också undvika de närmsta 48 timmarna mat och dryck med färgämnen som: kaffe, thé, vin, soja, tobak…detta är för att dina tänder jobbar på att återställa sin fuktbalans och då är tänderna mer mottagliga för färgämnen.

Viktigt att tänka på!

Hållbarheten efter en blekning beror på hur du sköter om dina tänder och på kosthållning, rökning, snus etc.

Priser och boka

Tandblekning

Tandblekning
45 minuter, 1 295 kr

Tandblekning touch up (endast efter en tidigare full behandling, 3-4 v efter)
30 minuter, 395 kr

Har du frågor? Kontakta oss

Använd formuläret nedan så återkommer vi inom kort.