SKÖNHETSBREVET APRIL 2021

Hej!

Efter en lång vinter är våren äntligen i full blom. Underbart, tycker vi.

Först av allt vill vi rikta ett stort tack till alla er som prenumererar på vårt Skönhetsbrev. Det blev en stor succé med Alex Cosmetics örtpeel som vi lanserade tidigare.

Vi nämnde i ett tidigare utskick att det är klokt att börja med huden innan man ger sig på andra volymbyggande/volymåterskapande behandlingar. Det är många som är oroliga för fillerbehandlingar, kanske för att man är rädd att det skall förvrida ens utseende helt, med ”ankläppar” eller alldeles för markerade kindben. Alla har vi sett hur det kan se ut, och på Formedico eftersträvar vi alltid en balans i våra behandlingar – för att skapa ett resultat som ser naturligt ut och som du kan vara stolt över i många år.

Åldrandet

Med åren minskar fettdepåerna i ansiktet vilket gör att huden ”saggar” och läpparna blir tunnare. Som lök på laxen förlorar vi även skelettvolym vilket förvärrar situationen ytterligare. Som om inte detta vore nog, förlorar även huden sin elasticitet och blir tunnare. Det är delvis för att motverka den här utvecklingen, som fillers av olika slag blivit så populära. Läs vidare.

Fillerskolan

Vanligaste typen av fillers är de med Hyaluronsyra (HA). Det är ett gel-liknande ämne som finns naturligt i våra kroppar, där det ger fukt åt huden och tillsammans med fettkuddarna och ansiktets spänstiga hud bidrar till att ge unga deras fina, fylliga anletsdrag. Med åren förlorar vi Hyaluronsyra, vilket bidrar till att ansiktet åldras.

HA fillers finns i många olika varianter med olika egenskaper. Olika fillers passar till olika områden i ansiktet. Tjocka fillers används på djupet ner mot ansiktsskelettet för att till exempel framhäva hakan, käklinjen eller kindbenen. Lite tunnare filler används för nasolabialveck, surgipor och läppar. Många fillertillverkare har en hel serie av fillers för olika områden.

Återskapa förlorad volym

Vi på Formedico har allt sedan starten haft som modell att inte förvränga, ändra eller på annat sätt påverka en persons utseende så att det syns tydligt att man gjort en behandling. Våra fillerbehandlingar syftar till att ”backa klockan” och ersätta förlorad volym i ansiktet. Detta utförs gärna under flera sessioner med 1-2 månaders mellanrum vid behov.

Om du bestämt dig för en fillerbehandling är vi väldigt lyhörda för dina önskemål och ger dig den tid du behöver för ett optimalt resultat. Om du är osäker på vilken typ av behandling som är rätt för dig erbjuder vi alltid kostnadsfria konsultationer. Obligatorisk konsultation och 48 timmars betänketid kommer under 2021 att bli ett lagkrav, vilket vi ser positivt på. Vi kommer att informera om detta när lagen träder i kraft.

Läppar

Vi vill även framhäva just läppar; många äldre är lite rädda för att fylla sina läppar på grund av tidigare nämnda oro för att kliva ut efter behandlingen med stora ankläppar. Det behöver du inte vara orolig för när du gör dina läppar hos oss. MEN mycket av det som händer nere vid munområdet, som till exempel ”surgipor”, beror bland annat på att man förlorat volym i läpparna. När du bygger upp dem igen diskret med mer fukt (hyaluronsyra) så får du mer stöd, och läpparna blir återfuktade, vackrare och mindre skrynkliga.

20% rabatt på fillerbehandlingar

Mellan 12/4 – 7/5 erbjuder vi 20% rabatt på alla fillerbehandlingar. Rabatten dras av i kassan vid behandlingstillfället. Du kan med fördel boka din behandling hos Boka Direkt

Vi önskar dig en Glad Påsk och en fortsatt härlig vår!

Johan, Anna, Lotta & Emma,
Formedico Estetik

PS Följ oss gärna på sociala medier där ni kan se bilder på våra behandlingar och även få en hel del tips på hudprodukter med mera!

Formedico Estetik

Ljusslingan 30 B

120 64 Stockholm

Tel: 08-408 007 00