SKÖNHETSBREVET FÖRSOMMAR 2021

Hej!

Sedan förra Skönhetsbrevet har vi haft en kampanj på fillerbehandlingar, och det är många av er som tagit tillfället i akt för att göra er vårfina till ett riktigt bra pris. Kliniken hade stängt en dag för utbildning i slutet av april då vi tränade in en ny teknik för läppfillerbehandlingar, som vår läkare Johan hade lärt sig på kurs hos Karlstad hudklinik.

Under en intern utbildningsdag gick vi igenom teorin och alla fick träna på modeller som anmält sig till dagen. Målet var att alla behandlare på kliniken skall använda samma teknik för att vi skall få så enhetliga och naturliga resultat som möjligt. Det ska inte heller vara så viktigt vilken behandlare man bokar in sig hos, utan bli lika bra oavsett vem som utför behandlingen. Inte minst är detta viktigt för våra kunder – men även för oss på kliniken, då vi ibland är tvungna att ersätta varandra p g a sjukfrånvaro, VAB eller andra orsaker.

Ny lag som reglerar skönhetsbranschen

En ny lag har antagits och kommer att gälla från 1 juli i år. I korthet går lagen ut på att skapa en tryggare skönhetsbransch för kunderna med krav på att behandlaren skall vara legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare. Utöver detta ställs även krav på att kliniken skall ha en heltäckande patientskadeförsäkring och behandlarförsäkring.

Det är IVO-Inspektionen för Vård och Omsorg som kommer att vara tillsynsmyndighet och se till att lagen efterlevs. Ytterligare en nyhet är att det kommer anvisningar om betänketid. Det innebär att det blir obligatoriskt med konsultation innan en behandling och att det måste gå en viss tid innan behandlingen får utföras. Vi kommer att informera om vad som gäller i detalj för våra kunder längre fram.

Nyheter på kliniken

HYDROJELLY är en ansiktsmask som vi har i flera olika varianter. Det är en gelémask som blandas till i samband med behandlingen och stelnar efter att man applicerat den på huden. Man låter den sedan sitta i 15-20 minuter varefter man försiktigt rullar av den från ansiktet. Den finns i 4 olika typer: Fuktgivande lyster, Uppljusande, Lätt Mjölksyrebehandling (mot orenheter), Uppstramande/antirynk. Du kan göra dessa som enskild behandling eller som en tilläggsbehandling till andra behandlingar, exempelvis Hydrafacial, peel med mera.

SKINPEN kommer att ersätta Dermapen men principen för behandlingen är densamma- dvs microneedling. Anledningen till bytet är att Skinpen ger mycket fina resultat, oavsett vad som behandlas. Skinpen är även FDA-godkänd vilket vi gillar då vi strävar efter att kvalitetssäkra våra behandlingar, produkter och maskiner.

Båda dessa nya behandlingar kommer inom kort att finnas på vår bokningssida.

Avslutningsvis vill vi slå ett slag för våra fina solskyddsprodukter med 50 spf som ersätter din vanliga hudvårdskräm på dagen. De finns med eller utan lystergivande pigment.

Det du skyddar idag kommer din hud att tacka dig för i framtiden!

Vi önskar dig en underbar sommar!

Johan, Anna, Lotta & Emma, Formedico Estetik

PS Följ oss gärna på sociala medier där ni kan se bilder på våra behandlingar och även få en hel del tips på hudprodukter med mera!

Formedico Estetik

Ljusslingan 30 B

120 64 Stockholm

Tel: 08-408 007 00