SKÖNHETSBREVET
SENSOMMAREN 2023

Hej på er. Äntligen har vi fått inspiration och tid för att få ut ett skönhetsbrev. Vi, precis som ni, har ibland svårt att hinna med i vardagen och få balans mellan arbete och familj. Vår ambition är att bli bättre och få ut sköhetsbrevet 3-4 gånger per år. Vi vill inleda detta skönhetsbrev med att presentera vår nya medarbetare, Andreas Norlin som är legitimerad sjuksköterska.

Andreas Norlin

Andreas har arbetat inom vården sedan 2001, huvudsakligen inom hjärta, kärl och intervention. Mellan 2008-2014 arbetade Andreas som chefssjuksköterska på röntgen vid Södersjukhuset. Estetiska behandlingar har han utfört sedan 2018, är certifierad via Estetiska injektionsrådet och har ett flertal utbildningar inom estetik upp till masternivå bakom sig. Anna och Johan har arbetat med Andreas i många år på Södersjukhuset och det var därför självklart att han skulle bli en i teamet. Han kommer ej ha fasta tider hos oss utan komma in då och då.

Nya behandlingar

Har vi några nyheter att presentera? Ja, det har vi faktiskt! Under hösten kommer vi starta upp med PRP som står för ”Platelet rich plasma”vilket är en vetenskapligt beprövad metod där kroppens egen blodplasma vitaliseras och används för att öka blodcirkulationen och kollagenproduktionen i det behandlade området. PRP kanske är mest känt pga sina fina resultat för att stimulera hårtillväxt. Behandlingen kan utföras på såväl huvudhår som för skäggväxt. Detta är en injektionsbehandling som vi hoppas kunna starta upp under tidig höst. Håll utkik på Boka direkt.
Andra relativt nya behandlingar hos oss är HiFu, RF och Abralase. HiFu och RF är energibehandlingar för huduppstramning och hudföryngring. Abralase är en hudslipning med microkristaller där man slipar bort döda hudceller. Ni kan läsa mer om dessa behandlingar under respektive flik på hemsidan.
Förutom vårt storsäljande hudvårdsmärke Alex Cosmetic så har vi nu även en ny serie från Italienska Renlive. Nu har vi ett komplett utbud av anpassade och väldigt bra hudvårdsprodukter.

Quick fix

Tyvärr, det finns ingen quick fix när det gäller hudhälsa enligt oss. Kontinuitet är dock receptet som fungerar. Gör jämförelsen med träning. Det är ju ingen som på allvar tror att det räcker att gå till gymmet eller ta en löptur 1 gång och sedan räcker det resten av livet. Ett exempel på kontinuitet är:

  • Hudbehandling var 6:e vecka.
  • Injektionsbehandling, exv Profhilo och skinbooster 2-3 ggr per år.
  • Hemvård med produkter anpassade för din hud. Det du gör hemma förlänger resultatet av de behandlingar du gör på kliniken.
  • Vid behov återställande av volymsförlust och rynkbehandling.

Öppet hus

Från september kommer vi en fredag i månaden ha öppet hus där ingen föranmälan krävs där du kan ställa frågor om våra behandlingar och produkter. Vi upplever att det är många som har frågor som vi ej hinner ta upp tex i samband med en behandling eller en konsultation. För att gör det extra trevligt kommer det finnas lite dryck till den som vill ha. Datum för dessa öppet hus fredagar kommer publiceras på instagram.

Välkomna till Formedico estetik!Följ oss gärna på sociala medier där ni kan se bilder på våra behandlingar och även få en hel del tips på hudprodukter med mera! Dessutom skulle vi verkligen uppskatta om ni tog er tid att ge oss en rekommendation påGoogle eller Reco.Med vänliga hälsningar,Team Formedico