SKÖNHETSBREVET
SEPTEMBER 2021

Hej!

Vi hoppas att du haft en fin sommar där du fått ladda batterierna och njutit av ledigheten med familj och vänner. Vi på Formedico är åter i tjänst och redo att möta hösten med nyheter och med det en del fina erbjudanden.

Nyhet: Cryo T-shock
Banbrytande Cryo T-shock är den mest innovativa och mångsidiga antiage-enheten på marknaden för att eliminera lokaliserat fett, tona och strama upp huden.
Den använder den senaste tekniken av hypertermi (värme) kombinerat med cryoterapi (kyla) för att tona huden.

Cryo T-shock förstör fettceller och ökar kollagenproduktionen genom att starta en process som kallas Apoptosis (programmerad celldöd) vilket resulterar i en gradvis förstöring av fettcellerna och eliminering av dessa utan att omkringliggande vävnad skadas.

Processen tar ca 14 dagar och kroppen fortsätter att reducera kvarvarande fettceller i upp till 2 månader efter behandlingen.
Cryoterapi (kyla) stimulerar hud och vävnad vilket påskyndar all cellaktivitet och har visat sig vara mycket effektivt vid huduppstramning och skulptering.

Termoterapi ökar elasticiteten och spänsten i huden samt ökar kollagenproduktionen.
Värmen gör även att du får större effekt av cryoterapin eftersom kroppen reagerar snabbare på temperaturskillnaden.

Det vi kan behandla med Cryo T-shock är:
– Rynkor och fina linjer
– Dubbelhakan
– Hudåtstramande
– Minska svullnad runt ögon

och våra nu bokningsbara behandlingar kallas:
– Double chin (dubbelhaka)
– Cryo facial (antiage behandling ansiktet)
– Cryo toning (åtstramning käklinje)
– Wrinkle (ögon, kråksparkar, rökrynkor etc)

Cryo T-shock görs med fördel i kur vilket förbättrar resultatet, och vi rekommenderar 4-8 behandlingar.
Om du bokar din behandling innan sista oktober så erbjuder vi 30% rabatt som ett introduktionserbjudande (du behöver inte göra din behandling innan datumet, men bokningen ska vara gjord då).

Nyhet: PRF

Platelet rich fibrin

Man kan kalla det för en kroppsegen filler. Vi tar ett venprov på dig och centrifugerar sedan fram fibrinet ur blodprovet som blir som en gele i konsistensen. 100% naturligt.

Fibrinet injiceras sedan i huden för att ta bort fina rynkor som rökrynkor och linjer men det fungerar även fint under ögonen om du känner dig hålig eller rynkig där. Fibrinet drar ej åt sig vätska som vanlig filler gör vilket gör detta till en mer säker behandling under ögonen än traditionell Teartrough behandling. Behandlingen tar något längre tid än en vanlig fillerbehandling då vi måste ta ett venprov som skall centrifugeras.

Behandlingen utförs 2-3 gånger med 1 månads intervall.
Du får direkt en volymökning som kommer att minska efter ca 2 v, därför gör man om behandlingen igen efter 1 månad. Fibrinet kommer att integreras och stabiliseras i huden vilket ger ett mer bestående resultat.

Hållbarhet efter avslutad kur: Ca 12-18 månader.

Områden som passar för PRF behandling:
-ögonområdet
-hudföryngring
-tunna linjer
-sår och ärr

Om du bokar din behandling innan sista oktober, erbjuder vi 30% rabatt som ett introduktionserbjudande (du behöver inte göra din behandling innan datumet, men bokningen ska vara gjord då).

Välkomna åter!

Anna, Johan, Lotta och Emma.

PS Följ oss gärna på sociala medier där ni kan se bilder på våra behandlingar och även få en hel del tips på hudprodukter med mera!

Formedico Estetik

Ljusslingan 30 B

120 64 Stockholm

Tel: 08-408 007 00